(Buiten) watermeters en asbest

06-09-2017

Wij krijgen in toenemende mate klachten die huurders hebben over watermeters die nog zijn aangebracht in een put buiten de woning. De put is veelal voorzien van een zwaar deksel. Veel ouderen kunnen het deksel niet meer optillen en vragen voor het opnemen van het watergebruik advies aan ons.

Wij adviseren de bewoners hulp bij de verhuurder, Kennemer Wonen, te vragen. In veel gevallen wordt de hoogte van het watergebruik afgelezen door medewerkers van Kennemer Wonen. Nu is aan een aantal bewoners gezegd dat dit de laatste keer was dat Kennemer Wonen dit doet. In 2018 wordt dit dus niet meer gedaan. Op de vraag van huurders, hoe nu verder, kregen de betreffende huurders te horen ' vraag maar of de buren het voor u doen". U raadt het al, ook de buren zijn meestal op leeftijd.

Wij zijn van mening dat de watermeter in de woning hoort, een watermeter buitenshuis is niet meer van deze tijd.

Nu blijkt dat veel putten voorzien zijn van een plaat asbest. Dus mensen blijf eraf!!!

Wij hebben de PWN een brief gestuurd met het verzoek een inventarisatie van deze buitenputten te maken. Daarnaast hebben we gevraagd om in overleg met Kennemer Wonen te gaan om te zien of deze situatie gewijzigd kan worden. Zowel het asbest moet worden verwijderd als de watermeters moeten worden verplaatst naar de meterkasten in de woning.

Wij houden u op de hoogte, en nogmaals blijf van het asbest af, LEVENSGEVAARLIJK.

De verhuurder is verplicht de huurder in kennis te stellen van de aanwezigheid van asbest!!!